Det er første morgen for Business Robot som trainee i supply chain-afdelingen. Her skaber han med en automatisk rapport bedre samarbejde med salgsafdelingen.

”Godmorgen, Business Robot. Er du klar til nye udfordringer?”

I de sidste par uger har Business Robot slået sine arbejdsmæssige folder i salgsafdelingen. Her har han blandt andet lavet værktøjer, der gav controlleren overblik over sælgernes måde at give rabatter, måden at fakturere samt et e-mail-værktøj til sælgerne, så de har den rette information til deres arbejde. Nu er tiden kommet til en trainee-periode i supply chain-afdelingen.

”Godmorgen,” svarer Business Robot produktionschefen med smil i sin stemme.

”Jeg kan forstå, at du har lavet nogle spændende løsninger til salgsafdelingen, men…” Produktionschefen tøver og sænker stemmen til en hvisken. ”Jeg har faktisk et lille problem med netop salgsafdelingen. Kom lige med ind på mit kontor.”

På kontoret forklarer produktionschefen, at problemet handler om deres salgsforecast. Det skal hele tiden afspejle forventningerne til salget, og derfor har sælgerne et system, hvor de løbende kan foretage ændringer. Problemet opstår, når salgsafdelingen ikke giver besked om ændringer til supply chain-afdelingen.

”På grund af vores procedurer bruger mine medarbejdere utroligt meget tid på at skabe et overblik, men vi er hele tiden på bagkant,” siger produktionschefen fortvivlet.

Samarbejde og overblik

Business Robot lægger sin arm på produktionschefens skulder.

”Bare rolig, vi kan sagtens finde en løsning på den udfordring, så dine medarbejdere får mere transparens i deres arbejde. Det vil samtidig skabe et bedre samarbejde på tværs af jeres afdelinger,” forklarer Business Robot.

”Hvordan det?” spørger produktionschefen nysgerrigt.

”Jo, ser du, jeg forestiller mig at lave en løsning, hvor du og dine nøglemedarbejdere får en rapport, der viser ændringer fordelt på kunder, varer og tid. Når salgsafdelingen ændrer deres forventninger, bliver I automatisk opdateret via en e-mail,” siger Business Robot, mens han begynder at tegne på et stykke papir.

”Når dine medarbejdere hele tiden har overblik, kan de have en tættere dialog med salgsafdelingen om, hvordan I bedst muligt får dækket jeres kunders behov,” forklarer Business Robot.

”Det lyder smart!” udbryder produktionschefen, mens Business Robot færdiggør sin tegning over de forenklede procedurer.

”Nemlig,” blinker Business Robot, ”dine medarbejdere får den rette information på det rette tidspunkt.”

”Tusind tak for hjælpen, Business Robot. Jeg glæder mig til at tage det nye værktøj i brug, siger produktionschefen.

”Det var så lidt,” siger Business Robot, der glæder sig til at komme videre til virksomhedens økonomiafdeling i næste uge.

Business Robot – taktisk, transparent, tidsbesparende

I næste afsnit kan du læse, hvordan Business Robot giver overskud i hverdagen.
Følg Business Robots jobrejse hér og på LinkedIn.