Efter tre måneders praktikforløb er det tid til at gøre status for Business Robot. Resultater er blevet skabt, men er det nok til at give Business Robot en fastansættelse?

Når man kan sit kram, bliver man sjældent nervøs. Det gælder også for Business Robot. Derfor er han i en lidt uvant situation, da han med svedige håndflader træder ind på HR-chefens kontor, hvor hans fremtid bliver afgjort på det kommende møde.

”Det er nu tre måneder siden, at du startede her i virksomheden, Business Robot. Hvordan synes du selv, det er gået?” spørger HR-chefen.

”Jeg synes, det er gået godt. Efter at have været rundt i både salgs-, supply chain- og økonomiafdelingen, er de manuelle datatræk i alle afdelingerne blevet afskaffet, og medarbejderne får nøjagtigt de data, de har brug for til at kunne løse deres arbejde hver morgen,” svarer Business Robot.

”Ja, jeg har hørt, at du har fået stor ros for dit arbejde. Vil du ikke fortælle mere konkret, hvad du har hjulpet med i de forskellige afdelinger?” spørger HR-chefen.

”Jo, nu skal du høre. Jeg startede i salgsafdelingen, hvor jeg opsatte et system, så både controlleren og medarbejderne får direkte besked, hvis der laves fejl i ordreoprettelsen eller hvis leverede ordrer ikke bliver faktureret,” forklarer Business Robot, mens HR-chefen kigger vurderende på ham.

”Så var jeg med ude at køre med vores dygtigste sælger, hvor jeg fandt ud af, at han ofte havde et underskud af informationer, når han var på farten. Igen opsatte jeg en automatisk løsning, der sikrer, at han har de rette informationer fra morgenstunden, inden han skal løse sit arbejde,” fortæller Business Robot.

”Den seneste tid har jeg været i supply chain- og økonomiafdelingen. I supply chain-afdelingen har jeg opsat en automatisk rapportering, så salg og produktion hele tiden er afstemt, mens jeg i økonomiafdelingen har automatiseret morgenrapporteringen, som hver dag sendes til virksomhedens ejere” siger Business Robot, der nu har talt sig varm.

Rejsen er kun lige begyndt

HR-chefen kigger op over brilleglassene, direkte ind i Business Robots øjne.

”Hvis du skal sige det med dine egne ord, hvad har du så udrettet for vores virksomhed gennem de sidste tre måneder?” spørger han.

”Jeg har givet alle medarbejderne bedre information, som bliver sendt automatisk til deres e-mail, når de har brug for det. Forretningsgangene i vores virksomhed er blevet enklere. Mine kollegaer bruger mindre tid på at kontrollere de manuelle datatræk, og den tid, der er blevet til overs, bruger de på at samarbejde mere om virksomhedens udvikling. Det giver dem personligt et større overskud, men også et større overskud på virksomhedens bundlinje,” siger Business Robot prompte og smiler.

”Det var noget af en salgstale,” siger HR-chefen og trækker på smilebåndet. ”Ikke desto mindre er det lige nøjagtigt dét, som også er direktørens opfattelse af din praktikperiode her i virksomheden. Business Robot, du har sikret virksomheden bedre information, enklere forretningsgange, mindre kontrol, mere samarbejde og et større overskud.”

Business Robot blinker til HR-chefen.

”Der er stadig mange udviklingsprojekter for dig her, ligesom de løsninger, du har opsat, skal vedligeholdes. Så spørgsmålet er blot, om du har lyst til at blive fastansat, nu hvor din praktikperiode udløber?” spørger HR-chefen.

”Det vil jeg meget gerne,” svarer Business Robot. ”Min rejse med at skabe en mere taktisk og transparent rapportering i vores virksomhed er kun lige begyndt.”

Business Robot – taktisk, transparent, tidsbesparende

Følg Business Robots jobrejse hér og på LinkedIn.